Toyota Avensis’in Dış Görünümü Nasıl ?
Toyota Avensis’in tasarımı ve etkileyici donanım özellikleri nedeniyle yıllardır revaçta olan bir otomobil. Artık üretilmeyecek olsa da şimdiye kadar piyasaya sürülen otomobiller performansı ve yol güvenliğiyle birçok kullanıcının tercih sebebi olmuştu.
2009 yılında üretilmeye başlanan üçüncü jenerasyon Toyota Avensis son olarak 2017 yılında üretildi ve artık üretilmeyecek . Üçüncü jenerasyon Avensisler sedan ve station wagon gövde modelleriyle piyasaya sürüldü.
Bi-xenon HID farları, alüminyum basamak kaplaması, krom pencere çıtaları , lake siyah ön üst ızgara, krom çereçeveli radyatör ızgarası, LED farlar, LED arka stoplar ve otomatik katlanır dikiz aynalarıyla dinamik bir dizayna ve karizmaya sahip.
Avensis’in boyutları itibarıyla da çok heybetli göründüğü aşikâr. 4,7 metre uzunluğa sahip olan Avensis, 1,8 metre genişliği ile sınıfının en geniş otomobillerinden biri . Yerden yüksekliği ise 1,5 metre uzunluğunda.
Toyota Avensis’in Motor Seçenekleri ve Performansı Nasıl ?
Toyota Avensis’in motor seçenekleri benzinli ve dizel motorlar olarak iki çeşittir. Benzinli motorda otomatik şanzıman için ayrıca bir motor üretilmiş. Toyota’nın Avensis modellerinde kullandığı motorlar ve özellikleri şu şekildedir;
+ 1.6 D-4D Dizel motor: 4 silindirli 112 beygir gücünde , 270 Nm maksimum tork ve turbo beslemeye sahip olan motorun azami hızı saate 185 km olup ivmelenmesi 100 km’ye kadar 11,4 saniyede gerçekleşiyor. Avensis’te tüm dizel motorlar 6 ileri vites manuel şanzımanlı otomobillerle kullanılıyor. Bu motor Advance, Premium ve Premium Plus modellerinde kullanılıyor.
+ 2.0 D-4D Dizel motor: 143 beygir gücünde , 320 Nm maksimum tork ve turbo beslemeli olan motorun maksimum hızı saatte 200 km ve ivmelenmesi 9,5 saniyedir. Bu güçlü motor sadece Avensis Premium Plus modelinde kullanılıyor.
+ 1.6 Benzinli Motor: 132 HP beygir gücünde olan bu motor, maksimum 160 Nm torka ulaşıyor. Atmosferik hava emiş sistemi olan motorun performansı ise; saatte 200 km azami hız ve hızlanması ise 10,4 saniyede gerçekleşiyor. Bu motor hem Advance hem de Premium modelde kullanılmış.
+ 1.8 Multidrive S Benzinli Motor: Toplam 147 beygir gücü , 180 Nm Tork, atmosferik beslemeli ve otomatik şanzımanla çalışan motorun 10,4 saniyede 100 km’ye kadar hızlanma ve saatte maksimum 200 km hız performansına sahip.
+ 2.0 Multidrive S Benzinli Motor: Otomatik şanzımanlı modellerde bulunan bu güçlü motorun 152 beygir gücü ve 196 Nm azami torku var. Saatte 205 km maksimum hız ve 10 saniyede hızlanma performansı bulunuyor.
Toyota Avensis Ne Kadar Yakıyor ?
Yakıt konusunda oldukça başarılı ve kullanıcı dostu olan Toyota motorları, Avensis’in donanımlarıyla da son derece uyumlu bir şekilde performans veriyor. Avensis’in yakıt tüketimi dizel , benzinli ve otomatik şanzıman seçeneklerine göre değişiyor.
+ 1.6 D-4D Dizel Motor: 60 litre yakıt deposuna sahip motorun şehir içi yakıt tüketimi 5,1 litre, şehir dışı tüketimi 3,7 litre ve ortalama yakıt tüketimi 100 kilometrede 4,2 litredir. Karma karbondioksit salınımı ise kilometre başına 109 gramdır.
+ 2.0 D-4D Dizel Motor: 60 litre yakıt deposuna sahip motorda şehir içi yakıt tüketim performansı 5,7 litre, şehir dışında 3,8 litre ve ortalama 4,5 litre olup CO2 salınımı 119 g/km’dir.
+ 1.6 Benzinli Motor: 60 litrelik yakıt deposundan 100 km şehir içinde yolculuk yapıldığında, 8,3 litre, şehir dışında 5 litre ve karışık 6,1 litre azalıyor. Bu motorun CO2 salınımı ise 144 gramdır.
+ 1.8 Multidrive S Benzinli Motor: Otomatik şanzımanla çalışan ve 140 g/km CO2 salınımı olan bu motorun 8,1 litre şehir içi, 4,9 litre şehir dışı ve ortalama 6,1 litre yakıt tüketimi var.
+ 2.0 Multidrive S Benzinli Motor: 60 litrelik yakıt deposu olan ve 144 gram karbondioksit salınımı bulunan motor 8,4 litre şehir içi, 5 litre şehir dışı ve ortalama 6,2 litre yakıt tüketimi performansı bulunuyor.
Toyota Avensis’in İç ve Dış Donanımları Neler ?
Toyota Avensis’in donanım özellikleri açısından sınıfının en iyilerinden. Tüm modellerinde standartlaştırdığı estetik ve ergonomik özellikleriyle kullanıcılarına eşsiz konfor sunmakta.
Tüm konsol donanımları bütün modellerinde standart olan Avensis’in 8 inç dokunmatik LCD multimedya ekranı, 12V prizi, usb girişi, iPod&,Phone bağlantısı, 6 adet hoparlör, DAB dijital radyo, bluetooth bağlantısı bulunuyor.
Koltuk ve cam özelliklerinde ise kumaş koltuk döşemesi, elektrikli bel desteği ayarı , koltuk ayar hafızası, WIL koruyucu aktif başlık, arka koltukta çift barça katlama ve bagaja ulaşma bölümü, deri kaplı arka kol dayama , kayar kapaklı ön kol dayama, saten krom vites topuzu, saten krom süslü yan havalandırmalar, saten krom bardaklık, ön ve arka kapı kollarında açık gri ve terracotta dikişler, arka cama entegre radyo anteni, karartılmış arka cam , tek dokunuşla açıp kapanan elektrikli ön ve arka yan cam ayarları ve otomatik kararan iç dikiz aynası bulunuyor.
Ayrıca Isıtmalı otomatik katlanır elektrikli ayarlanır yan dikiz aynası, otomatik yükseklik ayarlı LED farlar , bagaj aydınlatması, ön sis farları , kapı içi aydınlatmalar, geri görüş kamerası ve 4.2 inç renkli saten krom çerçeveli gösterge paneli bulunuyor.
Toyota Avensis’in Bagaj Hacmi, Yakıt Deposu ve Araç Ağırlığı Ne Kadar ?
Toyota Avensis’in bagaj kapasitesi oldukça geniş bir hacme sahip. Tamamen düz yükleme zemini bulunan Avensis’in, zemin altı eşya alanı da bulunuyor. Bu özellikleriyle tam bir aile arabası olan Avensis’in bagaj hacmi 509 litre.
Boş araç ağırlığı ise Advance modellerinde 1435 kg , Premium modellerinde ise 1535 kg ’dır.
Toyota Avensis'in yakıt deposu ise tam olarak 60 litre.
Toyota Avensis Güvenli Mi ?
Toyota Avensis’in güvenlik paketleri çokça tercih edilen bir aile arabası olma sebeplerinden biridir. Birçok modern teknolojiyle donatılmış Avensis güvenli sürüş keyfi ayrıcalığı sunuyor.
Çarpışma önleyici sistem, şerit takip asistanı , otomatik uzun far ve yol işaret desteği gibi özellikleriyle sürücülerin hem işini kolaylaştırmakta hem de konforlu ve güvenli bir sürüş deneyişimi sunmakta.
Yolcu güvenliği ve kaza risklerini minimuma indirgeyen diğer güvenlik özellikleri ise;
+ 7 adet hava yastığı (ön yolcu, perde, sürücü diz, sürücü, yan hava yastıkları ve ön yolcu hava yastığı iptali)
+ Çocuk Güvenlik Kilidi
+ Motor Kilitleme Sistemi
+ Uzaktan Kumandalı Merkezi Kilit
+ Elektronik Park Freni
+ Fren Yardımcısı
+ VSC Direksiyon Destekli Denge Kontrolü
+ HAC Yokuş Kalkış Desteği
+ Elektrikli Harekete Duyarlı Direksiyon gibi özelliklerdir.
Toyota Avensis’in Yol Tutuşu, Konfor, Süspansiyonu ve Ses Yalıtımı Nasıl ?
Toyota Avensis’in özellikleri sayesinde üstün performanslı yol tutuşu kullanıcılar tarafından en sevilen özelliklerden biri. Aracın 1500 kg civarı ağırlığı , yol tutuşunu arttıran bir sebep.
Toyota bu kadar çok geniş kitleye hitap etmesini, kullanıcılarına konforlu sürüş deneyimi yaşatmasından kaynaklanmaktadır. Toyota’nın yıllardır konforunun yayılmasını sağlayan araçlardan biri de Avensis. İç donanımının sunduğu ayrıcalıklı yaşam alanı da konforu arttıran sebeplerden biri.
Süspansiyonu sayesinde de konforunu hissettiren Avensis etkileyici bir yol sürüş deneyimi yaşatıyor. Yumuşak süspansiyonları sayesinde çukur ve lakalar otomobilin sarsıntısını minimuma indirgiyor . Güvenlik teknolojileriyle birlikte çok uyumlu olan süspansiyonlar son derece başarılı.
Toyota Avensis ses yalıtımında da son derece başarılı. Yol seslerini ve motor sesini sağlam yalıtımı sayesinde çok az gürültüyle işittiriyor. Kullanıcı odaklı dizaynıyla yolcu konforuna önem verilmiş Toyota Avensis’in üretimlerinin sonlandırılması kullanıcılarını üzmüş olmalı.
Toyota Avensis’in Yedek Parçası Pahalı Mı ?
Toyota Avensis’in yedek parçası, çok fazla tercih edilen Toyota markasının ülkemizdeki ortaklıkları, yedek parça ve otomobil üretim fabrikaları ve hem ithalatı hem de ihracatı yapılmasından dolayı çok kolay bulunuyor.
Yedek parça piyasasında oldukça fazla parçası olan Avensis’in yedek parçaları için fiyatları uygun denebilir. Bunun en büyük nedeni Avensis sayısının ülkemizde oldukça fazla olmasıdır . Uygun fiyatlı orjinal yedek parça biraz araştırılırsa çok kolaylıkla bulunabilir.
Piyasada Avensis'in yedek parça fiyatlarına baktığımızda Çıkma Ön Tampon fiyatları 450 TL civarlarında, ABS Beyni 1000 TL civarlarında, Çıkma Far 300 TL civarlarında, Yakıt Pompası 900 TL civarlarında hali hazırda satışta bulunuyor.
Toyota Avensis’in Fiyatı Nedir ?
Toyota Avensis’in satış fiyatı 2017 yılındaki son üretimi olan modelleri için 2017 fiyatları;
+ 1.6 Advance versiyonu 105.200 TL
+ 1.6 Premium versiyonu 120.050 TL
+ 1.8 Premium Multidrive S versiyonu 183.350 TL
+ 2.0 Premium Multidrive S versiyonu 190.650 TL
+ 2.0 Premium Plus Multidrive S versiyonu 206.150 TL
+ 2.0 Premium Multidrive S Touring Sports versiyonu 204.500 TL
+ 2.0 Premium Plus Multidrive S Touring Sports versiyonu 220.000 TL
+ 1.6 D-4D Advance versiyonu 135.250 TL
+ 1.6 D-4D Premium versiyonu 150.050 TL
+ 1.6 D-4D Premium Plus versiyonu 158.150 TL
+ 2.0 D-4D Premium Plus versiyonu 230.750 TL olarak belirlenmiştir.
Artık sadece ikinci el olarak alınabilecek Toyota Avensis’in alt modellerini daha ucuza bulmak mümkün. Şuan ikinci el otomobil satan internet sitelerinde Avensis 20.000 TL'den başlayıp 125.000 TL'lere kadar satışta bulunuyor.
Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2019, 21:24Sahip olduğunuz araç hakkında ARABANI YORUMLA kısmından aracınız hakkında ki yorum ve şikayetlerinizi bizlere gönderebilirsiniz.